Gå til sidens hovedinnhold

Veteraner og svidd gummi

Artikkelen er over 12 år gammel

Det var både veteranbilparade og fartsfest med gokart da Tusenfryd og Kongelig Norsk Automobilforbund (KNA) arrangerte motordager i fornøyelsesparken.

- Da jeg kjøpte bilen i 1977 tenkte jeg faktisk på å beholde den så lenge som jeg nå har gjort, forteller Ole Nordmyren. Han er lykkelig eier av en skinnende blank Ford LTD II 77-modell, og deltok sammen med mange andre i veteranbilparaden på Tusenfryd. Alt fra Packard Twin Six fra 1916 til klassiske amerikanere fra 60- og 70-tallet var med på å gjøre det til en spennende dag i fornøyelsesparken.

- Vanlig vedlikehold

Å holde en bil like pen i over 30 år er en god prestasjon, men Nordmyren har ikke måttet bruke magiske evner for å holde bilen i så god stand.

- Jeg har kun gjort vanlig vedlikehold, i tillegg til å være veldig forsiktig med å kjøre om vinteren. Jeg har unngått saltede veier, og derfor har jeg ikke hatt noen problemer med rust på bilen, sier bilentusiasten fra Nannestad. Bilinteressert har han vært hele livet.

- Jeg har vel vært interessert helt siden jeg visste hva en bil var, forteller han med et smil. Han kjøpte bilen som 21-åring, og forteller at det var litt uvanlig for en ung mann å ha en så flott bil på den tiden.

Kun hobbybil

I mange år brukte Ole Nordmyren bilen daglig. Men etterhvert som bilen ble eldre gikk det over til å bli en hobby.

Jeg er med på ganske mange treff i nærområdet. I går var jeg med på Vinterbroløpet. Der var det 90 biler med, forteller han. Han legger til at det derfor er litt skuffende at ikke flere biler tok turen til Tusenfryd.?

Likevel ble bilutstillingen populær, og det var trangt om plassen ved de fleste bilene etter at paraden var over.

Svidd gummi

Det ble en stor kontrast til veteranbilene da tre av KNAs gokartførere fikk starte opp kjøretøyene sine nederst i parken. En av de som kjørte var 12 år gamle Fredrik T. Enderød.

- Det var kult å kjøre her i dag, selv om det var litt annerledes enn å kjøre på de banene vi normalt gjør, forteller han. Unggutten fra Våler har kjørt gokart i litt over et år, og det startet med at han fikk prøve kameratens bil.

- Han skulle selge den, og etter at jeg hadde prøvd den maste jeg på pappa helt til han kjøpte bilen til meg, smiler Fredrik.

På spørsmål om hva som gjør at det er så gøy å kjøre gokart, svarer han med en gang at det er den høye farten.

- En annen grunn er at jeg har vært interessert i bil og motor lenge. Nå gleder jeg meg til å kjøre en større og raskere gokart om noen få år.