Ordfører Nordal: – Nå skal Ås kommune gi bedre og mer synlig informasjon om koronaviruset

BEDRE INFORMASJON: Ordfører Ola Nordal (Ap) sier at kommunens informasjon til innbyggerne om koronaviruset skal gjøres mer synlig.

BEDRE INFORMASJON: Ordfører Ola Nordal (Ap) sier at kommunens informasjon til innbyggerne om koronaviruset skal gjøres mer synlig. Foto:

Informasjon om koronaviruset og situasjonen i Ås kommune skal bli lettere tilgjengelig, sier ordfører Ola Nordal.

DEL

ÅS: Torsdag morgen bestemte kriseledelsen i Ås kommune at informasjonsarbeidet skal styrkes. Ordfører Ola Nordal (Ap) sier til Ås Avis at kommunens informasjon til innbyggerne om koronaviruset skal bli mer synlig på kommunens hjemmesider.

– Vi diskuterte informasjonsutvekslingen internt i Ås kommune om situasjonen og hvilke tiltak som settes inn. Vi har også gått gjennom hvilke tiltak som kan settes inn.

– Kriseledelsen har bestemt at informasjonen skal gjøres mer synlig. VI skal ha daglige oppdateringer på kommunens hjemmesider. Hjemmesidene våre er en viktig informasjonskanal. Veldig mange ringer til fastlegene sine for informasjon de kan få gjennom kommunens hjemmesider og folkehelseinstituttets sider, sier Nordal til Ås Avis.

Har fått kritikk

De siste dagene har Ås kommune fått kritikk for å ikke ha nok tydelig informasjon på sine nettsider. Ola Nordal sier at det har vært en bevist strategi å henvise videre til informasjonen fra Folkehelseinstituttet som oppdateres jevnlig, men at kommunen nå skal ha egne oppdateringer.

– Dette er krevende vurderinger å gjøre hele tiden. Kommunen er avhengig av nasjonale råd, som er i endring hele tida. Den overordnede oppfordringen fra Ås kommune er i grunn den samme som før. God håndhygiene er viktig, vask hendene med såpe flere ganger om dagen og ikke host på hverandre. Gjør alle dette så vil det hjelpe. Alle bør være med på denne dugnaden, sier Nordal.

Artikkeltags