E6 NØSTVETTUNNELEN: Klokken 10:30 onsdag formiddag meldte Vegtrafikksentralen øst at Nøstvettunnelen var stengt i begge retninger på grunn av brann i en personbil. Brannen var i nordgående retning, og ifølge politiet ble det meldt om åpne flammer.

Klokken 10:36 meldte Politiet i Øst at bilføreren hadde kommet seg ut av tunnelen, og at det ikke var andre personer i bilen.

Til fots

Når ØB snakker med operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt klokken 10:42, sier han at brannvesenet er på plass og har startet slukking av bilen. Det var ingen andre biler eller personer i tunnelen.

– Bilfører er ute av tunnelen og fremstår som uskadd, forteller han.

Føreren skal ha tatt seg ut av tunnelen til fots.

Ifølge Samuelsen står bilen et stykke inn i tunnelen, uten at han hadde nøyaktig posisjon.

– Jeg vil tro at den står mer mot nordgående utløp.

Stengt en stund til

Vet du hvor omfattende brannen er?

– Det har vært åpne flammer.

Klokken 10:47 opplyser politiet at brannvesenet melder at de har kontroll på brannen. Klokken 11:01 melder politiet at tunnelen er gjenåpnet i sydgående retning, men at nordgående felt fortsatt vil være stengt.

– Brannen er slukket og tunnelen åpner i retning mot Moss men forblir stengt i retning mot Oslo en stund til, opplyser Vegtrafikksentralen.

Rett etter klokken tolv er tunnelen gjenåpnet også i nordgående retning, men høyre felt er inntil videre stengt. Trafikken kan passere i to felt, ifølge Vegtrafikksentralen.

Klokken 14:21 er alle felt åpne for trafikk.

Kjøler ned stålet

Brannvesenet rykket med to mannskapsbiler og en tankbil. Vaktleder Ole Martin Isebakke i Øst 110-sentral sier til ØB rett før klokken halv tolv at selve slukningsarbeidet gikk veldig bra.

- Da vi ankom stedet var det grei fyr i motorrommet, sier han.

På spørsmål om det var noen spesielle utfordringer i forbindelse med slukningsarbeidet, omtaler han det som en ordinær bilbrann.

- Bilen er å anse som totalvrak. Vi er der ennå, fordi selv om brannen er slukket, blir stålet fort veldig varmt. Vi kjøler ned bilen så det blir trygt for bilbergeren å ta den med ut.

Når ØB snakker med Isebakke, har bilbergeren ankommet.

- Så det nærmer seg sluttfasen nå.

Varm asfalt

Når ØB snakker med trafikkoperatør Gry Solli i Statens vegvesen litt før klokken halv to, forteller hun at opprydningsarbeidet er ferdig. Grunnen til at høyre felt fortsatt er sperret for trafikk, er at asfalten ble varm under brannen, og at den må kjøle seg ned.

- Ellers går trafikken fint.

Per nå ser det ikke til at brannen har medført større skader i selve tunnelen.

Flere lokale nyheter finner du her: