ØST POLITIDISTRIKT: Det er garantert en og annen som skal på julebord i løpet av helgen. Og det er sannsynligvis en og annen som kommer til å gå på en smell – både personlig og økonomisk.

– Kan bli dyrt

Men Nettpatruljen i Øst politidistrikt har valgt å komme de eventuelle problemene litt i forkjøpet, med et ganske stort glimt i øyet.

– Vi i politiet ønsker dere alle en god julebordsesong! Men husk, det kan bli dyrt å dumme seg ut, påpeker de.

Videoen viser det som ser ut til å bli et ganske så hyggelig lag på en restaurant. Men på menyen står det listet opp litt alternative «retter» – med ganske så stive priser. Har du planer om å slå deg løs i helga, kan det være lurt å sjekke ut politiets meny først.

Nå ut

– Hvorfor gjør dere det på denne måten?

– Ved å bruke litt humor, så håper vi å nå ut til flere, og at flere får med seg budskapet. Vi kunne gått ut med en pekefinger, men erfaringsmessig er det flere som får det med seg hvis vi bruker humor, sier Jostein Dammyr, som er leder i Nettpatruljen i Øst politidistrikt.

– Er dere bekymret for julebordsesongen?

– Ikke mer enn tidligere år. Men hvert år ser vi at det er en tid hvor noen velger å drikke litt ekstra eller ta den litt ekstra ut. Kanskje er det folk som ikke er så ofte ute og drikker lenger, påpeker han.

Det kan for eksempel være småbarnsforeldre som har helt andre prioriteringer til daglig enn å dra ut på byen.

– Få som ødelegger

Stort sett er det imidlertid god stemning når politiet er ute og patruljerer på byen.

– Majoriteten klarer helt fint å oppføre seg. Det er de få innimellom, som ødelegger for de andre.