ÅS: Fra 6. oktober og helt frem til avslutningsfesten med Halloween den 30. oktober, er det både konserter og interessante arrangementer og stands under UKA på NMBU. Ut fra programmet å dømme, skal det mye til om du ikke finner noe du tiltrekkes av.

UKA i Ås er en gammel tradisjon med røtter tilbake til 1890-tallet, da det for første gang ble arrangert studentrevy ved «Den Høiere Landbrugsskole paa Aas». UKA i Ås 2022 vil være den 51. i rekken over UKER som er arrangert siden 1924. Da ble UKA, slik vi kjenner den i dag, arrangert for første gang.

Budsjett på 12 millioner kroner - drevet av studentene

Årets program har vært klar en stund og billettsalget har allerede startet.

Selve UKA er et arrangement som i sin helhet gjennomføres kun ved hjelp av studenter. I år er tallet på frivillige oppe i 800. Budsjettet for å lande en så lang og innholdsrik UKE, er på svimlende 12 millioner kroner. Men det koster å hanke inn de beste artistene og alt som følger med av forberedelser og utstyr.

Artistene som kommer, er ikke av det ukjente slaget. Noen av artistene som har sagt ja er Hellbillies, Lars Vaular, Sirkus Eliassen, Kakkmaddafakka, Undergrunn, Ravi, Astrid S og Honningbarna, bare for å nevne noen.

Slet med å velge seg en favorittartist

I tillegg til alle konsertene under UKA, er det også flere seminarer og stands. Hele programmet kan du finne på ukaiaas.no.

Da ØB og Ås Avis var innom UKA-lokalene litt tidligere i uken, spør vi markedsføringsassistent, Therese Sæverud om hva hun gleder seg mest til. Hun får umiddelbart litt problemer med å svare.

– Der sliter jeg litt. Det er så mye jeg har lyst til å få med meg, men hvis jeg skal plukke frem et par konserter, må det nok bli Hagle og KA2 som skal spille i AudMax, svarte Sæverud.

Konsertlokalene som UKA i ÅS benytter, er av ulik størrelse. Den største er AudMax, deretter kommer Festsalen og sal nummer tre er Halvors Hybel. På en festkveld der alle lokalene er tilgjengelige, vil kapasitet på huset romme 1600 mennesker.