FOLLO: Det har vært mye liv og røre i Follo gjennom helga, med flere festivaler og løp som har samlet mye folk. Men også på nattestid har det vært en del liv.

Søndag morgen fortalte operasjonsleder Terje Marstad til Amta at det hadde kommet inn en del klager på feststøy fra privatadresser i hele politidistriktet natt til søndag. Ved gjentakende meldinger har politiet sendt ut patruljer.

– Men samtlige steder har det roet seg raskt, så snart patruljen var fremme, sa han til ØB.

Både i Ski og på Tårnåsen var det folk som ble bedt om å dempe festlighetene. Samtidig var det stille «på byen» i hele Follo.

Falt ut av vindu

Rett før midnatt natt til lørdag skjedde en ulykke på Nesodden.

– Det dreide seg om et fall ut av vinduet i 2. etasje i en bolig. Vedkommende som falt ut av vinduet ble hardt skadd, og fraktet til Ullevaal sykehus med luftambulanse, fortalte operasjonsleder Marstad.

– Hvor alvorlig var skadene?

– Det står at vedkommende fikk en del skader av fallet, men ingen detaljer for øvrig.

Narkotika

Søndag kveld ble en MC-fører kjørt til sykehus, etter å ha kjørt ut på Mellomåsveien i Nordre Follo.

Ifølge Øst politidistrikt, var ikke føreren alvorlig skadet. Politiet oppretter sak.

Kvelden før ble en bil stanset for kontroll i Ytre Enebakk, ved 22:20-tiden. Den mannlige bilføreren i 20-årene fremsto som ruspåvirket, og manglet gyldig førerkort. Det ble også gjort beslag av et mindre kvanta narkotika i bilen. De nødvendige prøvene ble tatt og forholdene anmeldt.

Men dette var ikke den eneste bilisten som ble stanset lørdag kveld. Fra E6 kom meldingen om flere biler som kjørte i høy fart sydover, og en sivil politipatrulje fikk kontroll på to førere. Den ene fikk forenklet forelegg for høy hastighet, etter å ha blitt målt til 148 km/t i 110-sonen.

– Den andre fikk beslaglagt førerkortet grunnet prikkbelastning og avstand til bil foran. Dette skjedde langt sør mellom Vestby og Moss, fortalte Marstad.

Også fredag var det flere som ble tatt for å kjøre for fort. En mann i 30-årene fra Ski blåste gjennom kontrollen på E18 i 148 km/t, ifølge Smaalenenes Avis. En mann i tenårene ble stanset langs Osloveien i Ytre Enebakk uten førerkort. I en UP-kontroll i Kirkebygda ble det skrevet ut 29 forenklede forelegg for fart. Og fredag kveld var det kontroll langs Hobølveien i Våler, hvor 40 personer fikk forenklet forelegg for å ha kjørt for fort. Tre personer fikk førerkortet beslaglagt.

Slåssing

Samme kveld måte politiet rykke ut til Askim videregående, hvor det kom melding om slåssing.

– Det var flere fulle folk i telefonen inn til oss. Vi sendte en patrulje mot stedet. Patruljen har vært i kontakt med en som har fått seg en på trynet, opplyser operasjonsleder Terje Skaftnes ved Øst politidistrikt til Smaalenenes Avis.

En person hadde stukket fra stedet, mens personen som hadde blitt slått, en mann i 20-årene fra Nesodden, selv hadde oppsøkt legevakt.

Røyk

Det kunne fort se dramatisk ut hvis man passerte Alti Vinterbro søndag formiddag. Der veltet røyken ut fra parkeringshuset. Men dette dreide seg kun om en øvelse.

Brannvesenet måtte også en tur til Gneisveien i Ås, for å kontrollere et forlatt bål søndag. Og litt tidligere på formiddagen var de i Eikeliveien i Ski for å sjekke en pipebrann. Det var imidlertid ikke dramatikk på stedet.

Lørdag ettermiddag var det imidlertid ekte dramatikk utenfor Nesoddtangen, da to personer falt over bord på en partybåt. Disse ble plukket opp av en redningsskøyte.

– Personene skal ha vært på en partybåt og det er snakk om beruselse, twitret Oslo-politiet, som også hadde en politibåt på stedet.

Det ble ikke meldt om personskade.

Knivstikking

Natt til lørdag skjedde det en alvorlig hendelse i Spydeberg. En mann i 40-årene ble kritisk skadet etter å ha blitt knivstukket. En mann i 20-årene ble pågrepet. Han ble fremstilt for varetektsfengsling lørdag, og blir fengslet i fire uker, hvorav de første to i fullstendig isolasjon, ifølge Smaalenene.no.

Mannen er siktet for drapsforsøk.

Politiet gikk bredt ut og etterlyste tips fra publikum.

– Vi har fått inn noen opplysninger. Vi er fortsatt interessert i å komme i kontakt med personen som satt seg inn i en bil. Jeg kan ikke si noe om det var mange vitner til hendelsen. Det er såpass tidlig i etterforskningen og så lenge det gjenstår såpass mange vitneavhør, vil vi ikke påvirke. Det jeg kan si er at politiet tar slike type saker på alvor generelt og denne saken spesielt. Den vil være prioritert, sa politiadvokat Christoffer Seyfarth ved Øst politidistrikt til Smaalenenes Avis søndag.