– På Hovin var det målt 18,1 grader i natt, så det var en til to grader unna å være tropenatt. Det skyldes været i går kveld med lyn og torden og regn, sier Martin Granerød, statsmeteorolog, til Avisa Oslo.

Natt til onsdag ble det registrert årets første tropenatt i Oslo – den første på to år. Man bruker uttrykket tropenatt om en sommernatt mellom 20 på kveld og 08 på morgenen der temperaturen aldri går under 20 grader.

Med klar himmel, strålende sol og høye temperaturer, så er det stor mulighet for flere tropenetter i hovedstaden, varsler Granerød.

– Vi ser at vi ser at de neste dagene, så klarner det opp. Det er litt lavt skydekke i dag, men det er forventa å forsvinne utover dagen. Så natt til i morgen kan det jo bli tropenatt. Det gjenstår å se. Det også forventa at det klarner opp de neste dagene. Jeg ser allerede at sola kikker fram nå.

Inne i en varmebølge

Statsmeteorologen anbefaler folk som setter pris på lange kvelder på stranda om å nyte de neste sommerkveldene.

– Det er kjempevær nå de neste dagene. Vi er inne i en varmebølge. Og de varmeste dagene blir i dag, fredag og lørdag.

Også badetemperaturene i Oslo er meget behagelige nå, forteller Granerød.

– Det er rundt 20–21 grader inne i fjorden. På Sognsvann ble temperaturen målt i dag morges klokken sju, der er det 23 grader. I Hvervenbukta er det 20 grader, og på Huk måler gradestokken 23.

Blir kaldere etter helgen

Granerød varsler at det kan bli tropenatt både torsdag, fredag og natt til søndag.

– I morgen får vi også nordavind og da slipper vi de tåkeskyene vi ser i dag. Det samme er det fredag til lørdag. Om det faktisk blir tropenatt vet vi ikke ennå, men vi kommer til å være veldig nære.

Siste mulighet for tropenatt er natt til søndag spår meteorologen.

– Da dreier vinden nordvest og det blir lavere temperaturer på dagen og på natta.

Han presiserer at selv om det blir kjøligere, så blir det bra sommertemperaturer fremover også.

– Det er bare å nyte sommeren så lenge det varer.