Sammenblanding av roller

Einride Berg, leder for Hovedutvalg for teknikk og plan i Ås kommune.

Einride Berg, leder for Hovedutvalg for teknikk og plan i Ås kommune. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Multiconsult har levert en fire-siders teknisk rapport om Åsgård: De mener at skolen må rives, men leser man rapporten så fremgår det ikke at det er helt nødvendig at skolen må rives av tekniske grunner. Multiconsult mener at skolen må rives fordi den ikke er hensiktsmessig nok: Det er små klasserom, det er lavt under taket og vinduene er for små.

For den alminnelige kvinne og mann så er dette bare bagateller. Det er ingen grunn til å rive et bygg som bare er 25 år gammelt.
Det interessante er imidlertid at Multiconsult har fått med seg LINK Arkitektur AS inn i vurderingen av skolebygningenes beskaffenhet. Arkitektene er enige i Multikosulentenes vurderinger: Riv bygningene!

Dette er det klare rådet til Ås kommunes politikere!

Som bekjent, hvis man ikke har kunnskap om byggeri, så stoler man på sakkunnskapen. Naturligvis! Da er den eneste klare konklusjon klar; riv bygningene (selv om de bare er 25 år gamle) og bygg ny Åsgård skole!

LINK Arkitektur fikk deretter oppdraget med å tegne en ny Åsgård skole.

Som mangeårig medlem av Kontrollutvalget i Ås, har jeg fått førstehånds kunnskap om sammenblanding av roller, så jeg har gjort et par undersøkelser på egen hånd:

Multionsult eier faktisk 100 % av aksjene i LINK Arkitektur AS!

Hva betyr dét? Jo: Multiconsult mener at vi må rive Åsgård, LINK Arkitektur er enige og støtter opp om konklusjonen. LINK Arkitektur AS får deretter oppdraget med å tegne ny skole. Det er et millionoppdrag!

Med andre ord: Multiconsult foreslår å rive Åsgård, og får i realiteten selv oppdraget med å bygge ny Åsgård skole til mangfoldige millioner!

Er det bare jeg som reagerer?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken