ÅS: UKA i Ås setter i gang 6. oktober og varer til 30. Det er et stort program med arrangementer på dags- og kveldstid. 15 artister skal i ilden, en av dem er Hagle, en norsk countryrap-duo fra indre Østfold, bestående av Olav Tokerud og André Jensen.

Bandet ble store i 2020 med låten «Bøgda», hvor de fikk med ingen ringere enn Stian Thorbjørnsen, aka Staysman på laget. Musikkvideoen til «Bøgda» ble spilt inn i Ås, utenfor Urbygningen og på Esso bensinstasjon.

Mange av låtene deres er brukt i NRK serien Rådebank og duoen har holdt seg aktuelle med flere hiter siden. De vant våren 2022 to Spellemannspriser for 2021.

UKE-sangen 2022

– Tidligere år har UKA i Ås pleid å få laget en sang til festivalen. I 2020 fikk de laget «Alle tiders» og i 2018 «måneden, året, livet», forteller markedsføringsassistent for UKA i Ås, Therese Sæverud til Ås Avis.

I 2022 har UKA i Ås gått i en annen retning. I år har nemlig bandet Hagle stått for UKEsangen 2022.

Sangen «Felleskjøpet-dress» ble sluppet 22. april og er UKA i Ås 2022 sin offisielle sang. Videoen ble spilt inn flere steder i Ås og på Felleskjøpet siloen i Drammen. Alt som er spilt inn her i Ås, er fikset av UKA, fra statistene i musikkvideoen består av frivillige fra UKA i Ås, til lokasjonene. Bandet ønsket både 11 traktorer, et disponibelt jorde, griser og en mer festaktig lokasjon.

– Her tok UKA i Ås kontakt med Ås landbrukslag, som stilte opp med traktorer, sjåfører og et jorde. Dyster gård lot oss spille inn hos dem, da de har både griser og kyr. I tillegg ble deler av musikkvideoen spilt inn i Bodegaen på Samfunnet i Ås. Her stilte våre egne teknikere med lys, dansere som lagde egen dans til sangen og alle fikk hver sin Felleskjøpet-dress som managementet til bandet hadde fikset. Det var alt i alt ca. 40 statister og det ligger mye arbeid bak resultatet av musikkvideoen, forteller Sæverud.

Drone, biler, Felleskjøpet-dresser og capser

Bandet stilte med drone, biler, Felleskjøpet-dresser og capser til alle statister og kameracrew. Det var en lang dag, men alle var fornøyde med resultatet!

I kjent Hagle-stil inneholder musikkvideoen kjøretøy, gårdsdyr og god stemning.

I tillegg har innspillingen foregått i Bodegaen på Samfunnet i Ås, på Shell stasjonen ved Korsegården og langs Kongeveien.

– Sangen Felleskjøpet-dress har fått over 260.000 visninger på YouTube og nesten to millioner avspillinger på Spotify. Den har med andre ord hatt stor suksess og UKA i Ås er stolte av samarbeidet som har blitt inngått med bandet, avslutter Sæverud.