FOLLOBANEN: Det kan gå mot en relativt snarlig åpning av Follobanen etter de siste ukers testkjøring. En beslutning blir offentliggjort fredag formiddag.

Follobanen kan endelig bli gjenåpnet for ordinær trafikk 5. mars. Datoen ble nevnt i et notat fra et møte mellom Jernbanedirektoratet, Vy og Bane Nor i forrige uke som Aftenposten har fått innsyn i.

Bane Nor har ikke bekreftet at dette er datoen det jobbes mot, men uttalte til Teknisk Ukeblad denne uka at «vi jobber med noen arbeidsdatoer i samarbeid med Vy».

Nå innkaller Bane Nor til pressekonferanse fredag formiddag i sakens anledning.

– Som informert om denne uka, er det et møte mellom Bane Nor, Vy og Jernbanedirektoratet fredag 24. februar om planene for å gjenåpne Follobanen. På pressebrifingen gir vi status og oppdatering for arbeidet med banen, skriver Bane Nor i innkallelsen.

Det har pågått testkjøring siden 5. februar. Togstrekningen stengte 19. desember i fjor etter kun en uke etter at milliardprosjektet ble åpnet for trafikk. Tirsdag kjørte Vy 39 testturer med tog mellom klokka 9 og 15. Det er blitt kjørt testturer med tog siden søndag 5. februar, med unntak av noen opphold underveis i «for å analysere enkeltforhold nærmere», ifølge Bane Nor.

– Sikkerheten først

Som du kunne lese på øb.no i går, har det vært noen spørsmål til hvorfor man ikke har gått ut med en ny gjenåpningsdato. Dette redegjorde Bane Nor for på sine nettsider i går.

– Vi velger å ikke offentliggjøre noen åpningsdato før vi er helt sikre på at vi har rettet alle feil - og at det er trygt for både reisende og ansatte på jernbanen å reise på Follobanen gjennom Blixtunnelen. 24. februar skal vi sammen med Vy ta en beslutning om Follobanen er klar for idriftsetting 5. mars, skrev de på sine nettsider.

– Nå ser vi fram til å komme med oppdatert og forhåpentligvis positiv informasjon om når vi kan åpne Follobanen etter vårt møte med Vy fredag 24. februar, skriver Bane Nor videre.

I morgen, fredag, kan det altså komme flere nyheter. Du får siste nytt på øb.no

Flere lokale nyheter