ØSTLANDET: Farevarslet gjelder fra torsdag til lørdag, og ifølge yr.no ventes vannføringen å øke i små og mellomstore vassdrag. Dette kan føre til lokale oversvømmelser og/eller erosjonsskader.

Det kommer til å bli vått de neste dagene. I løpet fredag kan det komme rundt 16 millimeter nedbør i Ås. Det er foreløpig ikke meld om flomproblemer i kommunen.

- Vi har mest fokus på det som er under bakken. Vi har driftskontroll som viser vannforbruk og avløpsordninger og vi følger med på dette. Utover det gjør vi ikke noe, får Ås Avis opplyst på kommunen sin vakttelefon for vann og avløp ved 9-tida torsdag morgen.

Langtidsvarsel for Ås 3. - 11. november

Kilde yr.no

Kraftige byger

NVE har sendt ut følgende råd om situasjonen:

– Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø/is, jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner. Hold deg unna elver og bekker med stor vannføring.

Hydrolog Sjur Kolberg i NVE forteller at det neppe er noe å frykte for Drammenselva. Ifølge han er Drammenselva for stor til at den kan bli rammet av flom de neste dagene.

– Vi får en del byger som kan være kraftige, men faren gjelder mest ved små og mellomstore elver, sier han.

Kolberg har tidligere sett at flere mindre elver i vårt distrikt har blitt berørt av flom, men fordi det foreløpig ikke er sikkert hvor bygene treffer, kan han ikke si noe om hvor det er størst fare for flom i vårt distrikt.