Gå til sidens hovedinnhold

SiÅs bygger!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Regjeringen har denne uken fullfinansiert bygging av studentboliger i Skogvegen. Det betyr for det første at vi vil bygge alt på én gang - ikke i flere omganger og over flerfoldige år, som mange naboer har fryktet.

Vi starter umiddelbart - og målet er å ha de første blokkene ferdige til å ønske veterinærstudentene hjertelig velkomne høsten 2020. Resten vil være ferdig til høsten 2021. SiÅs er veldig glade for at vi med dette kan redusere belastningen for Kaja til det minst mulige.

Byggingen av studentboligene har sitt fotavtrykk, og vil naturligvis berøre naboer i de nærmeste to og et halvt årene. SiÅs og Veidekke har opprettet en egen facebook-side der vi ønsker å informere alle naboer om utviklingen av prosjektet i forkant - slik at alle som vil, får vite hva som skjer før det skjer - hva enten det er graving, rydding, biltrafikk, lengre arbeidsdager eller ekstraordinært helgearbeid. 

Byggekontoret blir plassert på Klosterløkka - utenfor selve byggeområdet. Det er derfor lett tilgjengelig for besøkende.

I dag bor det 210 studenter i Skogvegen studentboliger. Vi skal rive alle trehusene i løpet av sommeren. Det innebærer en reduksjon på 80 hybler, før vi bygger 795 nye. Den eksakte økning er altså på 715 hybler.

Det er klart at naboer vil merke t det bor 925 personer i Skogvegen studentboliger fra høsten 2021. Det vil være både små og store beboere, alle med hvert sitt behov. Jeg tilrår derfor studentene å etablere et "Skogvegen vel" - tilsvarende Kaja vel. Det kan være en ypperlig møteplass for alle beboere på Kaja, store og små, gamle og unge, for å drøfte bomiljø, arrangere felles dugnader, etablere gode møteplasser - kort og godt: Bygge et godt naboskap.

Jeg tror dette er oppskriften på å lykkes - for alle!
 

Kommentarer til denne saken