VINTERBRO: En av de største matbutikkene i vår region, er Obs-butikken på Vinterbro. For en tid tilbake installerte de en helt ny panteautomat, som kunne ta seg av større volum om gangen. Det har kundene satt pris på, skal vi tro en pressemelding fra Coop.

OBS butikken på Vinterbro tok imot 4,5 millioner flasker og bokser i 2021. Det er ny rekord, som sender butikken enda høyere opp på den nasjonale topplisten.

– Det er jo en fantastisk økning, sier varehussjef John-Arne Wolff i pressemeldingen, og registrerer at butikken er på femteplass nasjonalt i kjeden.

Her kan du se automaten i aksjon.

107 prosent økning

Mengden pantede bokser og flasker hos John-Arne gikk opp med hele 107 prosent i 2021.

– Hos oss på Obs Vinterbro ble det utbetalt cirka 10 millioner kroner i pant i 2021, og det ble skrevet ut 103 000 pantelapper. Det er jo fabelaktig, sier varehussjef John-Arne Wolff til ØB.

– Vi fikk den nye pantemaskinen høsten 2020. Den fungerer sømløst. Tilbakemeldingene er utelukkende positive, og det virker som de elsker den nye panteløsning. Pantetallene viser en gledelig utvikling for oss, og vi håper den vil fortsette også dette håret, forteller John-Arne.

Varehussjef John-Arne er også glad for gevinstene for miljøet.