FOLLO: Fra mandag morgen vil fordørene på bussene i Ruters område igjen åpne som normalt. Det opplyser selskapet i en pressemelding lørdag.

Ikke kontant

Sammen med operatørselskapene og hovedverneombudene har Ruter blitt enige om at fordøren på bussene igjen kan åpnes som normalt.

– På regionbussene og de grønne bussene skal fordøren igjen benyttes til påstigning og billettering vil skje på samme måte som tidligere, enten ved fremvisning av mobilbillett eller ved bruk av reisekort. Det er foreløpig ikke mulig å betale kontant om bord i bussene. Reisende oppfordres til å kjøpe billett på forhånd, aller helst i Ruter-appen, opplyser Ruter.

På bybussene, de røde, vil det være påstigning på alle dørene.

Fortsatt munnbind

Men munnbindpåbudet blir ikke endret.

– Ruter minner om at det fortsatt er påbud om å bruke munnbind hvis man ikke klarer å overholde en meters avstand til andre. Det er ønskelig at man bruker munnbind ved påstigning, da avstand til fører vil være under avstandskravet. Den første seteraden vil fortsatt være avsperret, skriver de.

Denne vurderingen er gjort sammen med operatører og hovedverneombud, med bakgrunn av at smittevernfaglige råd tilsier at man nå kan åpne fordørene igjen.

– Dette vil bidra til økt gjennomlufting av kjøretøy og bedre kundestrømmene.