* Sverige: Svenskene har ikke stengt sine grenser under koronakrisen, men de øvrige nordiske landene har restriksjoner på innreise fra Sverige – med unntak av Gotland. Nordmenn som reiser til Fastlands-Sverige, må i karantene i ti dager ved retur til Norge.

Dersom man kun har kjørt gjennom Sverige på vei til Norge fra Danmark eller Gotland, slipper man innreisekarantene. Det er under forutsetning av at det ikke overnattes, og at man holder avstand dersom man må stanse. Det forutsettes også at man tar korteste reisevei, ifølge helsenorge.no.

* Danmark: Åpner grensa for alle fastboende i Norge, Island og Tyskland. For å komme inn i Danmark, må man ha forhåndsbestilt minimum seks overnattinger. Man kan også bo privat så lenge man blir i minst seks netter.

For å komme til Danmark kan man ta fly eller ferje. Det er også mulig å kjøre gjennom Sverige og over Øresundsbroen, ifølge dansk politi.

Reisende til Danmark bør ha med dokumentasjon på fast bopel i Norge, samt kunne forevise dokumentasjon på bestilt ferieopphold. Om man skal bo privat, må man kunne framvise dokumentasjon på lån av bolig/avtale om privat overnatting eller leiebevis. Dokumentasjonen skal inneholde kontaktopplysninger til både de reisende og dem man skal bo hos, samt opplysninger om boligens beliggenhet.

* Island: Åpner grensa for alle Schengen-land. Alle innreisende blir koronatestet og må i isolasjon dersom testen er positiv. Etter 1. juli vil testen koste rundt 1.000 norske kroner.

* Finland: Tillater innreise fra Norge, Danmark, Island og de tre baltiske landene Estland, Latvia og Litauen. Alle passeringer på grensa mellom Norge og Finland skjer fra nå av uten kontroll. På grensa til Sverige blir det utført grensekontroll. Personer som eier et hus eller fritidsbolig i Finland, og dennes familie får krysse grensa, ifølge den finske Gränsbevakningen.