FOLLO/ØSTFOLD: Snøværet har skapt store problemer i trafikken tirsdag kveld og natt til onsdag, og flere steder er det meldt om trafikkulykker, trafikkuhell og trailere som står fast på glatta. Onsdag morgen er det fortsatt utfordrende kjøreforhold mange steder.

Flere utforkjøringer

Klokken 05:23 onsdag morgen kommer Øst politidistrikt med følgende melding:

– Øst politidistrikt har i kveld / natt hatt meget utfordrende kjøreforhold. Det har vært meldt om flere utforkjøringer, men ingen ulykker med alvorlig personskade. Status i skrivende stund er at trafikken flyter greit, men det kan ventes krevende kjøreforhold også i dag. Spesielt sør for Grålum er det fortsatt glatt i påvente av at saltet får virkning.

Klokken 06:09 kommer Vegtrafikksentralen øst med følgende oppdatering:

– E6 Østfold og Follo: Det er fortsatt en del snø og is i vegbanen etter nattens snøvær. Entreprenører er ute å brøyter/salter. Lengst syd i Østfold gjør lave temperaturer at det tar lengere tid før saltet virker. Avpass farten etter forholdene og hold avstand.


Avstand

Når ØB snakker med trafikkoperatør Tale Eikeset i Statens vegvesen klokken ti på halv seks onsdag morgen, bekrefter hun at de har hatt mye å gjøre gjennom natten.

– Det kan du trygt si. Vi har vært ute hele natt med salting og brøyting. Det virker som det har kommet seg en god del. Men det ligger fortsatt en del snø, blant annet på E6, så man må ta det med ro, understreker hun.

– Har du noen andre oppfordringer til folk som skal ut og kjøre?

– Det er de vanlige tingene. Avpass fart etter forholdene, hold avstand til forankjørende. Og hvis noen fortsatt har sommerdekk: bli hjemme eller ta bussen.

Kaos

Tirsdag kveld og natt til onsdag skapte føret kaotiske forhold flere steder i distriktet.

- Det er stedvis svært glatte veier i distriktet. Politiet oppfordrer alle som ferdes ute på veiene i kveld til å avpasse farten etter forholdene. Bruk litt lenger tid på kjøreturen og kom dere trygt frem dit dere skal, meldte politiet i øst tirsdag kveld.

Tirsdag kveld var det en bil som snurrer og havnet på taket på E6 i sydgående retning ved Taraldrud. Føreren fremsto som uskadd.

I Rundvollbakkene i Frogn sto biler på kryss og tvers.

Vogntog sto bom fast

På E18 ved Spydeberg var det en bil som kjørte ned en lyktestolpe. Heller ikke der ble det meldt om personskade. Et vogntog med stans ved Smiehagen tunnel på E6 førte til lange køer nordover langs Årungen mot Oslo tirsdag kveld. En periode ble det helt stengt igjen på grunn av vogntog med problemer. Og litt før elleve var veien helt stengt på grunn av flere vogntog som sto fast. Klokken 01:39 var veien åpen for trafikk.

Også i Moss og på Sollie har vogntog med problemer sperret E6. I Råde hadde et vogntog kjørt i grøfta.

- E6 Østfold-Follo, retning mot Oslo: Vi oppfordrer tyngre kjøretøy til å holde seg i høyre felt slik at nødetater og brøyte- og saltbiler kommer seg fram, ba Vegtrafikksentralen klokken 00:03.

Ved Årvoll i Moss var det også en påkjørsel bakfra. Tre personer er kjørt til sykehus.

Få med deg det som skjer i trafikken i vårt trafikkstudio: