Det ble offentliggjort under Nohrcons konferanse "Bygging av fremtidens skole 2019” på Lysaker onsdag. Nohrcons utvalgte jury fremhevet blant annet et solid materialvalg og en fin sammenkopling av funksjoner i skolebyggene. Den siste avgjørelsen hvem som vant ble tatt etter en offentlig avstemning.

I juryens uttalelse heter det blant annet at Bjørlien skole har solid materialvalg. Fin sammenkopling av funksjoner scene, musikkrom og mat og helse-arealer som gir gode muligheter for bruk i skolehverdag og for lokalsamfunnet.

YES tildelt pris for teknologien - blir ambassadør

Det er LINK arkitektur som tegnet Bjørlien skole, som sto klar i slutten av 2018.

– Vi er meget stolte over å ha vunnet denne prestisjetunge prisen igjen, etter Spetalen skole ble kåret til Årets skolebygg i 2018. I LINK arkitektur har vi høyt fokus på å skape fremtidsrettede læringsmiljøer hvor bærekraft er solid integrert, sier teamleder i LINK arkitektur Heidi Sommerstad i en pressemelding, til Moss Avis.


Gode argumenter

Vestby-ordfører, Tom Anders Ludvigsen var svært fornøyd med at kommunens nyeste skolebygg stakk av med prisen.

– Som ordfører er jeg veldig stolt over at Bjørlien skole er blitt kåret til Årets skolebygg 2019. Bygget har et design preget av boomerangformede bånd, som gir det et mykt uttrykk og plasserer det godt inn i terrenget. Fra start har prosjektet vært preget av god dialog, høyt fokus på løsninger og sluttresultatet, uttaler Ludvigsen.

YES nominert til Årets Norske skolebygg

Mer enn 750 personer deltok i avstemningen og det kom mange gode argumenter for at Bjørlien skulle få prisen. Blant annet: Et bygg som vil gi både lærere og elever stor inspirasjon, den representerer et helt nytt uttrykk i form og funksjonalitet, ekstra godt tilrettelagt for funksjons nedsatte personer og pedagogisk, praktisk, passe åpen, mye lys, gode spesialrom, vakre farger, store klasserom, ligger i barnas nærmiljø, gode utearealer.

Vinneren ble funnet ved å beregne stemmene fra juryen (15 % vekt) og de over 750 øvrige stemmene (85 % vekt)

Siste nominerte skolebygg var Ytre Enebakk skole i Enebakk.