Gå til sidens hovedinnhold

Ivrige Knøtteturnere i Ås

Artikkelen er over 13 år gammel

– Vil du ser at jeg sklir? Spør Tilia Berge Aspenes (4). - Dette er det morsomste på turninga!

Tilia demonstrerer nyervervede ferdigheter eksklusivt for avisa. Opp i ribbeveggen bærer det, der fireåringen elegant snur og rutsjer ned igjen på en skråstilt benk. “Knøttene”, de yngste i turngruppa, har nettopp avsluttet sitt faste tirsdagsparti i gymsalen på Rustad skole.

– Hun sier hun gleder seg til å tirsdagene med turn, og det er vel den best indikatoren på trivsel, sier pappa Trygve, som i likhet med de andre foreldrene må sitte i garderoben mens treninga pågår.

Gutter óg

Timen er over for denne gang. “Turnejenter, gutter og, alle sammen takk for nå!” Synges det. Her er så avgjort mange gutter - turn er slett ikke bare en frøkensport, om noen skulle tro det!

Aleksander Brantseg (4) demonstrerer manglende høyde-skrekk ved å klatre til topps i ribbeveggen. Å hoppe fra hesten og ned på tjukkasen er også morsomt, forteller fireåringene.

Sang som innledning og avslutning, lekbasert oppvarming og grunnleggende turnøvelser på matter og med benk inngår i programmet. Hinderløyper der ungene først og fremst får tatt grovmotorikken i bruk er populært. Det kryr av “knøtter”, de fleste rundt fire år, i gymsalen.

Assistentene motiverer

Neste gruppe er Lekeparti I og II, som er slått sammen, grunnet oppussing av gymsalen på Åsgård. Rekrutteringen mangler det ikke her heller:

– I dag var vi kun 22 under opprop, men det var hele 37 påmeldte ved nyttår, forteller instruktør Tor Arne Lillehammer.

Han er førskolelærer og far til to gutter som turner, og ble dermed headhuntet. Han har god assistanse av flere ungdommer, som selv er dyktige konkurranseturnere. Under semesteravslutning og mønstring i Ås-hallen høst og vår får barna selv opptre og dessuten se “trenerne” sine i aksjon i hallen med flik-flak og saltoer. En fin motivasjon for de minste, synes foreldre vi snakker med.

Turngruppa fylte for øvrig 70 år i fjor, og det er rimelig grunn til å hevde at dette er den sprekeste 70-åringen i kommunen.