Gå til sidens hovedinnhold

Turnglede til 10 blank

Artikkelen er over 14 år gammel

Rundt 100 turnere var i aksjon i Åshallen under den årlige sommeravslutningen i forrige uke.

ÅS: De aller yngste, «Knøttene», sjarmerte forsamlingen med sangleken «Jeg er en liten undulat» ikledd undulatfargede gule og grønne plagg. De stupte kråke og demonstrerte grunnleggende øvelser som å bruke trampett, balansere på bommen og hoppe ned på tjukkas.

De eldste konkurranseturnerne fra ca. 11 år og oppover gjorde akrobatikk som flikk-flakk og doble saltoer, med og uten skru, til stor applaus fra publikum.

At Ås har fostret så dyktige troppsgymnaster var det kanskje ikke alle som visste? Det var ikke fritt for at de minste gjorde store øyne da de så hva de større mestret.

Inspirasjon og rekruttering

Nytt utstyr ble tatt i bruk, som en softkile som sikrer turnerne en myk landing etter doble saltoer. Arrangementet viste aktivitetsbredden i turnforeningen, noe som også er viktig for rekrutteringen.

– Tanken er at det er inspirerende for de minste å se de eldste turnerne i aksjon, sa Anne Berge, som var kveldens konferansier.

Turnerne i de mellomste aldersgruppene slo hjul og tok saltoer – bare med ørlite grann hjelp av eldre turnere.

Fruktkurv og blomster

Foreldrene hadde bakt, og det ble tid til salg av kaker, brus og kaffe. Tre flotte fruktkurver ble loddet ut. De eldste turnerne som er instruktører ble ønsket god sommerferie med en velfortjent blomsterhilsen.