Gå til sidens hovedinnhold

Starter julegaveinnsamling i Ås: – Noen barn får ikke en eneste gave til jul om det ikke kommer noen fra dette treet

Ås Frivilligsentral samarbeider med Redd Barna Ås og Lionsklubbene i Ås om en gaveinnsamling til barn i lavinntektsfamilier i Ås.

ÅS: På juletreet på Ås Kvartal i Ås sentrum henges det opp røde papirhjerter med kjønn og alder.

– Ta en lapp fra treet, se på kjønn og alder, kjøp en egnet gave og pakk den inn med lappen fra treet godt festet utenpå slik at gaven kommer til riktig person. Gavene legges i en kasse ved juletreet, forteller Maria-Therese Jensen i Ås frivilligsentral.

Innsamlingen er et samarbeid mellom Ås Frivilligsentral, Lions og Redd Barna Ås. Det er mulig å donere julegaver fra 28. november til 18. desember kl. 9-20.

– Det er flere lavinntektsfamilier i Ås kommune som får nytte og glede av innsatsen til lokale frivillige lag og foreninger. I år som i fjor ønsker vi i tillegg å oppfordre alle innbyggere til å bidra i dette givende samarbeidsprosjektet. Frivilligsentralen har oversikt over hvilke gaver som skal til hvem og vi vil presisere at personvernet står sterkt. Det er også viktig å understreke at gavene må være helt nye.

– Det er barn som kanskje ikke får en eneste gave til jul om de ikke får noe fra dette treet. I fjor fikk vi inn mange gaver, det håper vi på i år også, sier Jensen.


Viktig prosjekt

Anne Marie Glende i Lions sier at julegaveinnsamlingen er et viktig tiltak for lokalsamfunnene i Ås.

– Lions og Redd Barna bidrar med penger og praktisk bistand. Lionsklubbene i Ås ønsker blant annet å støtte prosjekter i nærmiljøet vårt. Det er tredje året vi Lionsklubbene i Ås er med på julegaveinnsamlinger og vi synes det å spre glede blant barn og familier er et veldig godt prosjekt.

– Mange barn lever i lavinntektsfamilier og det ønsker vi å gjøre noe med. For noen barn blir dette de eneste gavene de får. Vi får veldig positive tilbakemeldinger fra Frivilligsentralen om at de som mottar gavene setter veldig stor pris på dem.

– Redd Barna og Lionsklubbene i Ås bidrar også til utdeling av matkasser til familier i jula, avslutter Glende.

Les også

– Det virker som om folk har blitt mer bevisste på å handle lokalt

Kommentarer til denne saken