BREIVOLL: Maria Therese Jensen i Ås Frivilligsentral ønsket alle velkommen og sto for den formelle åpningen av festen for de frivillige på Breivoll søndag.

2022 er frivillighetens år og over hele landet arrangeres det frivilligfesten for å gjøre stas på de lokale ildsjelene. Ås er intet unntak i denne sammenhengen. Så mange som 25 ulike frivillige organisasjoner stilte opp og fikk vist seg frem og kanskje inspirert andre til å bli en del av et større fellesskap, skriver ØB.

Frivillighetene er limet i lokalsamfunnet

– De frivillige organisasjonene er limet i kommunen vår og holder Ås-samfunnet i gang og knytter folk sammen, sa Jensen fra scenen.

Under den offisielle åpningen, var det litt tynt i rekken av besøkende, men etter at Jensen var ferdig begynte det å fylles opp, både på parkeringsplassene og ikke minst rundt alle bodene som de frivillige hadde stilt ut.

På scenen ble det fremført musikk fra både lokale storheter.

Foreningen Breivolls Venner har i mange år stått på for å få utviklet Breivoll til et friområde for stadig flere. De har samlet inn penger til et nytt bygg som skal kunne brukes av frivillige lag og foreninger. Ved hjelpe av yrkesfagelever fra Vestby videregående er bygget nå nesten ferdig.

Opplært til å like Breivoll

Søndag skulle det etter planen vært åpning av huset, men Rikke Soligard måtte dessverre skuffe de fremmøtte.

– Det tar litt ekstra tid, men vi har mål om en åpning litt senere i høst, kunne hun trøste de fremmøtte med.

Søndagens fest på Breivoll trakk til seg mange lokale beboere, men også de som bor litt lenger unna.

Tove Anita Moe, bor på Langhus, men er født og oppvokst i umiddelbar nærhet av Breivoll elsker plassen.

– Jeg er opplært til å både like og bruke Breivoll som badested og en plass å slappe av, sier Moe. Hun har med seg både datter og to barnebarn. De har den samme opplevelsen av stedet og vil aldri slutte å bruke Breivoll.