Gå til sidens hovedinnhold

Svømmehallene bør åpnes nå

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er med bekymring jeg leser at administrasjonen i Ås kommune la fram forslag om at svømmehallene i Ås kommune ikke åpner samtidig med idrettshallene i kommunen, 1. juni. Forslagene ble lagt fram for politisk behandling i Formannskapet onsdag 13. mai. Forslagene innebærer at svømmehallen på Nordby ikke åpnes før skolestart til høsten, og at svømmehallen i Ås (ungdomsskolen) kanskje ikke åpnes i det hele tatt i kommende år.


Dette er et stort inngrep i både kommunal svømmeopplæring OG for svømmegruppa i Ås IL, den nest største gruppa i idrettslaget. Ås-svømmerne er i norgestoppen i mange øvelser, og det jobbes svært aktivt i gruppa. Svømmerne rammes ekstra fordi svømmehallen i Nordby var stengt over et halvt år i fjor høst, pga. oppgraderinger, oppgraderinger som tok mye lenger tid å få gjennomført, og der kommunen utsatte gjenåpningen flere ganger.

Les også

Kommunen vil spare penger på å stenge svømmehallene i Ås: - Kan bety slutten på svømmegruppa i Ås IL

Ås er ikke godt forspent med svømmeanlegg i forhold til nabokommunene. Denne nedstengningen er en trussel for svømmeopplæringen i kommunen og for svømmesporten i Ås. Svømmegruppa har også foreslått en ikke ubetydelig frivillig innsats for å få til en åpning, så langt uten respons fra kommunen.

Ås Senterparti appellerer til medpolitikere og administrasjonen om å finne en løsning for åpning fra 1. juni. Som leder av Hovedutvalg for oppvekst og kultur mener jeg også at disse kuttene burde vært forelagt Hovedutvalget for uttalelse, og at administrasjonen ikke skulle forskuttert at svømmehallene ikke skulle åpne igjen før en grundig politisk behandling. Det er ikke tilfredsstillende at Formannskapet fikk forelagt en lang «smørbrødliste» av innsparingstiltak som de skulle ta stilling til nærmest «over bordet», og uten noen inngående diskusjon i relevante hovedutvalg, i denne saken for viktige sports- og opplæringsaktiviteter for barn og unge i Ås.

Les også

Svømmegruppa signerte ny sponsoravtale: – Kritisk om politikerne stenger svømmehallen

Kommentarer til denne saken