Svømmehallene bør åpnes nå

ØNSKER ÅPNING: Odd Vangen (SP) mener svømmehallene i kommunen må åpnes så raskt helsemyndigheten tillater. Forslaget om å holde bassengene stengt helt frem til høsten vil han ikke gå med

ØNSKER ÅPNING: Odd Vangen (SP) mener svømmehallene i kommunen må åpnes så raskt helsemyndigheten tillater. Forslaget om å holde bassengene stengt helt frem til høsten vil han ikke gå med Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er med bekymring jeg leser at administrasjonen i Ås kommune la fram forslag om at svømmehallene i Ås kommune ikke åpner samtidig med idrettshallene i kommunen, 1. juni. Forslagene ble lagt fram for politisk behandling i Formannskapet onsdag 13. mai. Forslagene innebærer at svømmehallen på Nordby ikke åpnes før skolestart til høsten, og at svømmehallen i Ås (ungdomsskolen) kanskje ikke åpnes i det hele tatt i kommende år.


Dette er et stort inngrep i både kommunal svømmeopplæring OG for svømmegruppa i Ås IL, den nest største gruppa i idrettslaget. Ås-svømmerne er i norgestoppen i mange øvelser, og det jobbes svært aktivt i gruppa. Svømmerne rammes ekstra fordi svømmehallen i Nordby var stengt over et halvt år i fjor høst, pga. oppgraderinger, oppgraderinger som tok mye lenger tid å få gjennomført, og der kommunen utsatte gjenåpningen flere ganger.

Ås er ikke godt forspent med svømmeanlegg i forhold til nabokommunene. Denne nedstengningen er en trussel for svømmeopplæringen i kommunen og for svømmesporten i Ås. Svømmegruppa har også foreslått en ikke ubetydelig frivillig innsats for å få til en åpning, så langt uten respons fra kommunen.

Ås Senterparti appellerer til medpolitikere og administrasjonen om å finne en løsning for åpning fra 1. juni. Som leder av Hovedutvalg for oppvekst og kultur mener jeg også at disse kuttene burde vært forelagt Hovedutvalget for uttalelse, og at administrasjonen ikke skulle forskuttert at svømmehallene ikke skulle åpne igjen før en grundig politisk behandling. Det er ikke tilfredsstillende at Formannskapet fikk forelagt en lang «smørbrødliste» av innsparingstiltak som de skulle ta stilling til nærmest «over bordet», og uten noen inngående diskusjon i relevante hovedutvalg, i denne saken for viktige sports- og opplæringsaktiviteter for barn og unge i Ås.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken