Gå til sidens hovedinnhold

Tåke fryser til is på veiene: – I morgen blir det verre

Artikkelen er over 1 år gammel

Skyet vær og nedbør onsdag førte til et tykt lag med tåke over Østlandet torsdag morgen. Det vil fortsette fredag, sier meteorologen.

–Tåken i dag kommer av at det i var skyet vær og nedbør med en blanding av regn og sludd og snø i går. Utover kvelden klarnet det opp, noe som førte til synkende temperatur, og det gjorde at den høye luftfuktigheten kondenserte til tåke og tåkeskyer.

Det sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt. Han forteller at tåken vil bli liggende utover formiddagen.

– Litt vind ville ført til at tåken løste seg opp, men det er nesten ikke vind, så det er kun solen som kan løse opp tåkeskyene. Det er 5. mars så det er litt tak i solen nå, men jeg tror det vil ta enda et par timer før det skjer, sier han til Vestby Avis.

Glatt og sol

Det er svært glatt enkelte steder, og det vil vedvare frem til tåken forsvinner, sier meteorologen.

– Der sola har begynt å skinne vil jeg tro at det om ikke lenge er smeltet, men der hvor det er tåke er det fortsatt minusgrader og den fuktige tåken fryser på bakken. Der vil nok det glatte føret opprettholdes.

Det vil ikke komme nedbør over Vestby før søndag, men fredag morgen vil også by på utfordringer.

– Det ser ut som det blir tåke og tåkeskyer da også, slike lave skyer som ligger i åskammene som du nesten må bøye hodet for å ikke stange i.

Torsdag har man vært heldige, da det kun er tåkeskyene solen må skinne gjennom. Fredag byr på enda et lag med skyer som vil gjøre oppvarmingsprosessen tøffere.

– Det er et lavtrykk som beveger seg inn i Sør-Sverige som kommer med et skylag, så det vil ta litt lengre tid å løse opp tåken i morgen. Også da kan det være glatt enkelte steder.

Rent bortsett fra tåken sier Haga at vi får noen godværsdager fremover, før nedbøren kommer søndag.

– Da blir det nok litt nedbør i starten av uken før det blir litt lettere vær utover uken.

Kommentarer til denne saken