Takk, kjære faddere i Ås

FADDERE FÅR SKRYT: Årets faddere ved NMBU, som Jørgen Navjord (22) og Guro Størdal (22) får skryt av studentlederne for innsatsen for en smittefri fadderuka.

FADDERE FÅR SKRYT: Årets faddere ved NMBU, som Jørgen Navjord (22) og Guro Størdal (22) får skryt av studentlederne for innsatsen for en smittefri fadderuka. Foto:

Av

Årets fadderuke ved NMBU er nå over. Vi vil skryte av hvor utrolig flinke årets faddere har vært!

DEL

Under fadderuken har studentene gjort en kjempeinnsats, for å gi alle en trygg og god start på studietiden. Kommunen er enig med oss; vi hadde besøk av beredskapskoordinatoren fra kommunen, som gikk rundt en sen kveld, i mangetimer. Samtlige fakulteter hadde fester og vors denne kvelden, og Samfunnet hadde sin første festkveld. Hans kommentar i etterkant var “uansett hvor vi gikk og kom, ble alle smittevernhensyn tatt. Jeg er rett og slett imponert”. Samarbeidet med kommuneoverlegen, beredskapskoordinatoren og øvrige, har gjort det mulig for oss å planlegge og gjennomføre et godt opplegg. Gjennomføringen av fadderuka viser hvor hensynsfulle studentene er, og at man kan ha det gøy selv om man opprettholder smittevernreglene. Tusen takk, fantastiske faddere!

Studenter har blitt hengt ut

Under fadderuka har vi opplevd at enkelte av kommunens innbyggere har hengt ut studentene på sosiale medier. Det er ikke greit. Filmer man en liten ansamling mennesker fra avstand, vil det se ut som om de står mye nærmere hverandre enn de egentlig gjør. Det å fotografere folk som ikke engang vet om at de blir fotografert, for så å legge det ut offentlig, er langt over streken. Vi har også registrert hva som foregår på facebookgruppen Ås kommunes venner; og synes det er synd. Vi vil derfor minne alle om at “studentene” er 5600 unike mennesker, som er like ulike som 5600 andre mennesker. Tusen takk til de av kommunens innbyggere som står utenfor Universitets-bobla, men som har nyansert debatten. Takk til alle som har sett innsatsen som har blitt lagt ned! Takk til fadderne som har stått rakrygget i kritikken.

Takk for alle timene som er lagt ned

Våren var tøff for oss alle, også for dere faddere. Takk for at dere tok på dere ekstra timer på våren for å planlegge flere scenarioer av fadderuken når landet var stengt ned,og vi ikke visste hva situasjonen ville bli i høst. Takk for at dere la ned mangfoldige arbeidstimer for å komme med innovative og kreative løsninger for hvordan fadderuken kunne løses under en pandemi. Vi vet dette ikke var hva dere hadde i tankene når dere tok på dere ansvaret for å ta imot de nye studentene,men innsatsen og tilpasningsevnen dere har vist har vært imponerende.

Vi er stolte av fadderne

Fra tidligere vet vi at studenter er en sårbar gruppe. Man blir, ofte for første gang, dratt ut av boblen man er vokst opp i, og flytter på egenhånd til nytt sted. Med 1200 nye,unike studenter klare for oppstart i lille Ås, er vi svært glade for at våre fantastiske faddere klarte å gjennomføre opplegget i fadderuken etter alle kunstens regler. Fadderuka har gitt våre nye studenter nettverk på nytt sted, framtidige kollokviepartnere og gode venner. Tidligere har vi vært stolte av dette, det unike ved Ås, som gjør at så mange velger å engasjere seg i tilbudet til studentene. Når vi nå har sett den enorme innsatsen som er lagt ned av faddere, av Samfunnet og andre, helt frivillig, for at nye studenter skal få den beste starten på sin tilværelse her, er vi i år enda stoltere. Tenk at ca.600 mennesker har jobbet dugnad, for å gi 1200 nye studenter best mulig start på Ås-tilværelsen!

Fadderuka har satt fokus på smittevern

Den frivillige innsatsen som legges ned for å klare å gjennomføre den årlige fadderuken er helt unik, og helt nødvendig for å ivareta det gode studiemiljøet på NMBU. Fadderuka har også vært en arena for å minne på studentene smittevernreglene.En fadder sa til oss “Gjennom sommeren hjemme følte jeg at ting løsnet opp,og at det ble mer greit å gå på fest med venner og sånt… Men så kom jeg til Ås og fadderuka, og nå er det jo smittevern overalt! Nå blir vi hele tiden minnet på avstand og håndsprit av hverandre”. Vi vil derfor hylle at vi har godtorganiserte arrangementer, fremfor ukontrollerte sammenkomster i private boliger. Samtlige av de involverte i fadderuken og opplegget der, jobber frivillig, og tro oss; de har gjort en kjempejobb!

På tide at vi står sammen

Vi håper alle som bor, jobber og studerer i kommunen fortsetter å være like gode på håndhygiene og avstand. Det er ikke studenter som er problemet, det er et skummelt viruskalt korona. Nå er det på tide at vi står sammen, og heier fram hverandre, og gode smitteverntiltak! Ingen er tjent på stigmatisering av enkeltgrupper.

Tusen takk til kommunen, for godt samarbeid som vi gleder oss til å fortsette.

Kjære, flotte faddere og andre frivillige som har lagt ned utallige timer i gjennomføringen av fadderuken; TUSEN HJERTELIG TAKK!!!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags