(Romerikes Blad)

Sett opp mot det store volumet av flasker i markedet er omfanget svært begrenset. Selskapet velger likevel å tilbakekalle produkter som leveres på de aktuelle flaskene som et føre var-tiltak, skriver Ringnes i en pressemelding.

Flaskene det gjelder er de blanke 0,33l som brukes til julebrus og eplemost.

– Av hensyn til sikkerheten til våre forbrukere har vi ikke noe annet valg enn å tilbakekalle produktene som er tappet på denne flasketypen, sier kvalitetssjef i Ringnes, Olaug Flakne.

Produktene dette gjelder er Dahls Julebrus, Dahls julebrus Lett, Hamar & Lillehammer julebrus, Hamar & Lillehammer julebrus Lett, Mozell Eplemost og Tou Eplemost.

13 av 13 millioner

Totalt har Ringnes mottatt 13 reklamasjoner på totalt 13 millioner solgte flasker. Skadene skal ifølge selskapet selv ha blitt synlige etter åpning.

– Forbrukere skal derfor ikke være bekymret for at de kan ha drukket av en skadet flaske uten at dette er oppdaget, sier Flakne som understreker at Ringnes er i tett dialog med flaskeleverandøren for å avdekke mulige årsaker.

– Trist

Kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard, sier at selskapet ikke har fullstendig oversikt over hvor mange flasker som nå kalles tilbake.

– Nå har de vært ute på markedet en stund og en del av dem er allerede solgt, derfor har vi ikke fullstendig oversikt over antallet, men det er snakk om et stort volum, sier han til Romerikes Blad.

Han påpeker at kundene som returnerer uåpnede flasker til utsalgsstedet, vil bli refundert pengene de har betalt.

– Det er selvfølgelig trist å trekke tilbake våre folkekjære julebrusprodukter under to uker før julaften og noe vi beklager på det sterkeste. Men viktigere enn alt annet er sikkerheten til forbrukerne. Det gode er at det fortsatt er mulig å få tak i brusen i plastflasker, avslutter han.