HER LASTER DU NED ZOOMBART TURKART FOR ÅS KOMMUNE: Turtips.pdf

Landet innerst i Bunnefjorden har vært bebodd av mennesker i mange tusen år. På åsene øst og sør for Breivoll gård finnes det tre områder der det er gjort flere funn av boplasser fra steinalderen. I samme området finner du også en gravrøys fra bronsealderen.

Breivollrunden går delvis gjennom gammel eventyrskog og delvis langs sjøen. På vandringen vil du oppleve naturfenomener og menneskeskapte spor. Attraksjonene er skiltet i terrenget, og de fleste ser du lett fra stien. Stien er stort sett lettgått, med enkelte bratte partier.

Runden starter og slutter bak stabburet på Breivoll gård, og er skiltet og blåmerket. Det anbefales å gå «med klokka», dvs. start nordover.

Dette er noe av det som dukker opp på turen: Breivolls minste hotell: Hotell Bie, «Breivolleggen» – vår lokale utgave av Besseggen, flere steinalderboplasser, en flott gravrøys fra bronsealderen, Ruggesteinen, flere jettegryter, Eikekongen og Eikedronninga.

Ruggesteinen er en flyttstein på ca. 27 tonn som ligger og balanserer på grunnfjellet, så den kan faktisk beveges med håndkraft. Prøv du også! Eiketrærne med de rojale navnene er kjempegamle og så store at det trengs flere personer for å rekke rundt.

Det er flere fine utsiktspunkter underveis, både østover til Sjøskogen og Nøstvet-funnet og vestover til Nesoddlandet.

Etter endt tur på ca. 3 km tilbake på Breivoll gård, er det absolutt velfortjent med en hvil og en forfriskning fra gårdskafeen.

Flere turtips fra Ås IL, Ås kommune og Ås Avis

Les også

Turtips uke 22: Årungen rundt med besøk på rostadion

Les også

Turtips uke 21: Det går opp og ned i Nøstvetmarka

Les også

Turtips uke 20: Villmarkstur til den fineste myra i Ås – Tirudmåsan

Les også

Turtips uke 19: På tokt etter røvere og jomfruer i Tjuvåsen

Les også

Turtips uke 18: Lysegrønn tur langs Syverudbekken/Rotarystien