Til helga kommer værskiftet - det starter med sol

Av

Et lavtrykk er på vei og byr på en ny værtype.

DEL

I helgen kommer det et værskifte i Sør-Norge, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

- Det starter med sol og periodevis tåkete vær, men på søndag kommer et kraftig lavtrykk inn fra vest og det blir mye regn.

Spesielt kyststrøkene kan man komme til å merke værskiftet ekstra godt.

- Det kan enkelte steder blåse opp til et sted mellom sterk kuling og liten storm. Så ganske friskt blir det nok, ja, og en god del nedbør, forteller vakthavende i Meteorologisk institutt, Frode Hassel, til Nettavisen.

- Det kan bli nokså guffent enkelte steder, mener meteorologen.

Men før den tid blir det altså litt lystigere vær, spesielt i Sør-Norge.

- I morgen (fredag, journ.anm.) blir det nok en del sol i sørlige områder, før det kommer en liten nedbørsperiode natt til lørdag. Men det er generelt lite nedbør i vente både fredag og lørdag, sier Hassel.

Selve søndagen blir heller ikke den aller verste for de som befinner seg i lavlandet østafjells.

Klikk på bildet for å forstørre. LAVTRYKK: Helga starter med sol og periodevis tåke. Søndag kommer et lavtrykk inn fra vest.

LAVTRYKK: Helga starter med sol og periodevis tåke. Søndag kommer et lavtrykk inn fra vest. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt)

- Det går mot en kaldere værtype ut i neste uke. Det er en gjennomgående tendens i øst og vest. I lavlandet blir det kaldt, men ikke nedbør. Dermed kommer vi nok fortsatt til å slite med å få snø. Man må nok fort over 400 meters høyde for å nærme seg noe som helst hvit nedbør, forteller Hassel og legger til:

- De som vil ha snø i Sør-Norge må nok smøre seg med tålmodighet.

Artikkeltags