Årets oktober var 1,3 grader varmere enn i fjor

LOT SEG IKKE STOPPE: De mange bøssebærerene som var ute og samlet inn penger til tv-aksjonen til inntekt for UNICEF, lot seg ikke stoppe av litt regn.

LOT SEG IKKE STOPPE: De mange bøssebærerene som var ute og samlet inn penger til tv-aksjonen til inntekt for UNICEF, lot seg ikke stoppe av litt regn. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Oktober 2016: tørr og kjølig. Oktober 2017: litt varmere, mye våtere.

DEL

ÅS: Været svinger fra år til år. Det viser ikke minst de meteorologiske dataene fra målestasjonen på Søråsjordet i Ås.

I år var gjennomsnittstemperaturen for oktober 6,9 grader. I samme måned i fjor var snittemperaturen 5,6 grader. Med andre ord var årets oktoberdager 1,3 grader varmere enn på samme tid i fjor, skriver ØB.

Temperaturforskjellen gir seg også utslag på mini- og makstemperatur. I oktober i fjor steg gradestokken aldri over 14,5 grader. I år var det 15,9 grader på det varmeste. I fjor var ti av 31 dager varmere enn ti plussgrader. I år kan oktober skilte med 19 dager med temperaturer over ti grader.

Den kaldeste dagen i oktober i fjor ble det målt minus 3,2 grader. I år ble det aldri kaldere enn minus 2,8 grader. I fjor ble det registrert kuldegrader i seks av 31 dager. I år har gradestokken krøpet under null i ni dager i oktober.

I fjor kom det 34,5 millimeter regn i oktober. I samme måned i år nesten fire ganger så mye regn: hele 137,7 millimeter.

Det er Fakultet for realfag og teknologi ved Norges universitet for miljø- og biovitenskap som sørger for at temperaturer og lufttrykk, stråling og nedbør blir registrert døgnet rundt 365 dager i året.

Artikkeltags